Code Monster: programmering for barn

code-monsterCode Monster bruker JavaScript. Dette programmeringsspråket blir brukt av profesjonelle folk som driver med webdesign. Code Monster tilhører Crunchzilla og den tilbyr fire ulike veiledningsmiljøer for programmering. (Se på Code Maven for litt eldre aldersgruppe.) Code Monstre er egnet for bruk av barn i 10-15 alderen. Bruk av yngre barn er mulig men ofte resulterer i prøv og feil strategi istedenfor forståelse og begrepsmessig kunnskap. Code Monster gir 59 økt som introduserer et emne og bygger opp i vanskelighetsgrad og kompleksitet.

Barn (og voksne mennesker) lærer mye mer når de jobber i par på en datamaskin. Det gjelder ikke bare programmering. Grunnen er ikke bare at to ser og vet mer en en, men samarbeid krever (verbal) kommunikasjon, noe som er avgjørende for læring og forståelse.

Bruk av Code Monster gjør at noen elever vil går videre til neste steg før de har engang prøvd å skrive koden selv. Oppmuntre elevene til å tenke og gjør et forsøk først. For å framheve tenkning før eksperimentering (feil og prøv strategi) kunne du som lærer/instruktør gi nye oppgaver en gang iblant som elevene bør skrive ned (på papir) først. Deretter blir ulike løsninger presentert og diskutert på smart tavlen. Resultatene kan bli sjekket i Code Monster.

codemonster-ex1

screenshot Lesson 30/59

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..