LOGO

turtle-logoTurtle Academy bruker LOGO som programmeringsspåk. Det finnes mange dialekter av LOGO språket. Turtle Academy kan brukes i programmering med barn i alderen 7-12. Turtle Academy tilbyr 20 leksjoner som barn kan jobbe med for seg selv eller helst i par.

Turtle Academy (LOGO) bruker enkle kommandoer som brukeren må skrive ned for at skilpadden beveger seg på skjermen. Barna lærer at de må skrive nøyaktig. Elevene lærer til å interpretere tilbakemeldinger som tyder på at noe er feil i koden eller i kommandoen, men de må oppdage sjøl hva som er ikke helt riktig og bør endres.
Det er viktig at du som lærer oppmuntrer elevene til å forutsi hvordan Turtle vil bevege seg med en visst kommando, eller spør hvilke kommando(er) trengs slik at Turtle vil bevege seg på en visst måte.

LOGO egner seg godt til grafiske oppgaver. Allikevel, man kan også lage et program som spør etter input fra brukeren og gir en beregning tilbake. For eks. «Hvilken gangetabell vil du se?». Programmet skriver den gangetabellen med resultatene på skjermen. Slike programmer gir elevene godt innsikt hva et program og en datamaskin (også) kan: beregne super raskt med store tall.

Når en jobber med Turtle Academy Lessons skriver du kun én kommandolinje om gangen. Lag din egen account slik at du kan:

  • bruke opsjonen Playground
  • lage programmene dine
  • skrive og se flere kommandolinjer i et program (se på bildet).

logo-screendump2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..