Utover den digitale verden – leketøy til små barn

De fleste high-tech foreldre i USA (blant annet Bill Gates, Steve Jobbs, Chris Anderson) er kjempe kritiske mot bruk av digitale verktøy for deres barn. De begrenser tid på digitale verktøy og holder øye med hva barne gjør når de er på nett. High-tech foreldre sender barna si ofte til skoler som ikke bruker skjermer i klasserom, men de har fokus på bruk av pen og papir, leire osv. Istedenfor bruk av digital teknologi satser disse skolene på kreative oppgaver som krever physisk/kinestetisk aktivitet fremfor digitale kompetanser (high-tech parents and their low-tech kids).

Også i Kina ser vi initiativer av (beste) foreldre som tilbyr et alternativ til skjermtid for barna. Nedenfor to eksempler. Tenk om elevene kunne designe, utvikle og lage slike leketøy selv. Kanskje først ved hjelp av DIY sett og instruksjon men etterhvert helt fritt.

Eksempel: Kinesisk far utvikler og lager leketøy til dattera si for å unngå at hun bruker for mye tid på digitale media og digitale lek. Men han observerer i tillegg økt konsentrasjon. Ved a lage disse leketøy vil han oppmuntre foreldre om å bruke mer tid med barna si.

Eksempel: Bestefar er snekker og lager leketøy til barnebarnet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..