Flipping the Classroom – Omvendt Undervisning

The-flipped-classroom-300x234Flipping the Classroom eller Omvendt Undervisning handler om at læreren flytter teoriundervisning eller instruksjon hjem. Elevene får instruksjon ved hjelp av videoer. Pedagogiske filosofien bak Omvendt Undervisning er at elevene lærer bedre når de er aktive og helst aktive sammen. I stedet for instruksjon fra læreren i timene, forbereder elevene seg på timene med å se på instruksjonen flere ganger. Det betyr at læreren og elevene får sjanse og tid i klassen for å diskutere, jobbe med fagstoffet i projekter og utvikle høyere kunnskaper.

Khan Academy

De best kjente samling av instruksjonsvideoer er Khan Academy. En man, Salman Khan begynnte å instruere nevoen sin ved bruk av videoer for å undervise ham om matematikk.

Khan Academy er nå en stor organisasjon med videoer i flere fagområder som brukes for gratis undervisning og instruksjon over hele verden.

Du kan lage dine egne videoer med instruksjon, men det tar mye tid og krever dyktige kunnskaper bade i teknologi og didaktikk. Det er lettere og smartere at du begynner med ressurser som er allerede tilgjengelig på nett.

Du kan bruke videoer fra Khan Academy som er på Engelsk.
Nedenfor ser du videoer/ressurser på norsk. Vi støtter deg gjerne med å utvikle omvendt undervisning i klasserommet ditt og i fagområdet ditt.

Drivhuseffekten  Naturfag  trinn 8 – 10
 Vannkraft og Vindkraft  Naturfag  trinn 7 – 9
 Slik opstår en Tsunami  Naturfag/Geografi  trinn 5 – 8
 Isbreesimulator  Naturfag/Geografi  trinn 5 – 8

Se artikkelen om Flipping the Classroom.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..