Hedy – gradvis lære et programmeringsspråk

Hedy er et programmeringsspråk og har en ny tilnærming for å lære seg programmering. Du vil lære språket Hedy som du lærer et fremmed språk: gradvis. Det betyr at du begynner ved enkle uttrykk uten at du må kjenne til alle syntax (grammatikk) regler. Feil i syntax er tillatt i begynnelse. Man behøver ikke å installere noe men kan starte programmet i en nettleser. Hedy forbereder deg til programmering i Python. Python er et kodingsspråk for generell bruk, som betyr at det kan bli brukt videre enn kun til webutvikling.

Hedy er tekstbasert i motsetning til Scratch og Logo som er grafisk. Både Hedy og Scratch har sine styrker og svakheter. Det er mye lettere å lære nøkkel konsepter i programmering, som variabeler og conditional statements (e.g. if-then-else), i Hedy enn i Scratch.

Hedy er ikke ferdig utviklet ennå og har defor et begrenset antall nivåer. Men elevene kan allerede komme i gang. Scratch som et programmeringsspråk oppmuntrer til mer krativitet men kan også bli frustrerende i begynnelse. hedy er mye mer strukturert bruker stillas. Ulike barn vil foretrekke ulike tilnærminger når de lærer et programmeringsspråk. For en lærer er det viktig å kjenne til de ulike opsjonene.

Nedenfor ser du en video som forklarer hvorfor Hedy ble utviklet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..